Abarth

Ontdek waar passie voor sport en knowhow elkaar ontmoeten, waar unieke sterk presterende auto’s vandaan komen die deel uitmaken van een legendarisch verleden.

FRST specialiseert zich in verschillende automerken waarvan Abarth er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Abarth-technieken te beheersen: 1.4 MultiAir Turbo, 4 cilinders, 4 kleppen per cilinder, Garrett turbo en T-JET, 1368 cm³, 4 cilinders in lijn, 4 kleppen per cilinder, Garret GT 1446 met BMC Luchtinlaatsysteem voor hoog vermogen
gekoppeld aan een Handgeschakeld 5 versnellingen, gerobotiseerd sequentieel 5 versnellingen, handmatige versnellingsbak met 6 versnellingen, automatische versnellingsbak met 6 versnellingen met schakelflippers (dubbele modus – normaal en sport).
Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland de eerste die de techniek van de nieuwe Abarth-modellen beheerste en daardoor als eerste perfecte afstellingen (chiptuning) konden aanbieden met aanpassing van de originele Abarth-computer.

Abarth zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de Tjet motoren met 135, 140 en 160pk.
Alle drie uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen.

De perfecte afstelling van uw Abarth?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Abarth met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.