Alfa Romeo

Alfa Romeo Automobili S.p.A. is een gerenommeerd Italiaans automerk met een sportief imago. Naast sportieve gezinsauto’s, coupés en cabriolets staat het merk ook bekend om zijn legendarische sportwagens omdat Alfa Romeo sinds haar beginjaren betrokken is geweest bij autoraces. Alfa Romeo heeft aan veel grote en legendarische racetoernooien deelgenomen zoals de Auto GP en de Formule 1. Alfa Romeo bouwt jaarlijks ongeveer 150.000 wagens en is daarmee het grootste Italiaanse automerk na moederbedrijf FIAT.

Als je het over Alfa’s hebt, dan heb je het over bezieling. En ook al proeven we niet meer de rauwe emotie die het merk vroeger had, toch staat het merk nog steeds synoniem met sportiviteit en Italiaanse passie. Bij FRST waarderen wij dit en doen wij geen afbreuk aan deze samenstelling, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Alfa Romeo hem had moeten afleveren. Beter gezegd, bij FRST zetten we de puntjes op de i. Of om in Italiaanse termen te blijven, de peper op uw pasta arrabiata. En dat geeft uw Alfa Romeo meer vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Alfa Romeo er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Alfa Romeo-technieken te beheersen: common rail direct injection turbodiesel (JTD), en Multiair wat een hydraulisch bediende variabele kleptiming (VVT) is. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe Alfa Romeo-modellen beheerste en daardoor als eerste perfecte afstelling (chiptuning) konden aanbieden met aanpassing van de originele Alfa Romeo-computer.
Overigens maakt Alfa Romeo zelf ook gebruik van chiptuning bij enkele van haar huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de 2.2 JTD motor in Giulia. Deze wordt geleverd met 136, 150 en 180pk door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Alfa Romeo?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Alfa Romeo met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.