Alpina

Alpina is een Duitse automobielconstructeur, die zijn gamma baseert op BMW-modellen. Daarom krijgt elk model ook de BMW-prefix, zoals in bijvoorbeeld de BMW Alpina B3 Bi-Turbo. De slogan van Alpina was jarenlang Perfektion im Detail. De “B” in de naam van de modellen staat voor benzine, de “D” staat voor diesel.

Bij FRST houden we van Alpina’s en doen wij geen afbreuk aan de samenstelling die Alpina heeft ontwikkeld, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is afgesteld eigenlijk zoals Alpina hem had moeten afleveren. Beter gezegd: bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw Alpina op het gebied van vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Alpina er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle BMW Alpina-technieken te beheersen: TwinPower, TwinScroll, Valvetronic, variabele nokkenasbediening dubbele VANOS, BMW Alpina High Precision Injection, turbocompressoren, BMW Alpina EfficientDynamics. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe BMW Alpina-modellen beheerste en daardoor als eerste chiptuning konden aanbieden met aanpassing van de originele BMW Alpina-computer.

De perfecte afstelling van uw Alpina?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Alpina met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.