Audi

“Voorsprong door techniek”. Elke Audi zit vol met innovatieve technieken. Wij waarderen deze passie voor innovatie omdat wij dezelfde passie delen. Onze manier van chiptuning brengt uw Audi naar een hoger niveau, door dat alle technieken beter op elkaar worden afgestemd. Uw Audi wordt zoals hij eigenlijk had moeten zijn. Lees hier onder meer over Chiptuning 2.0 van FRST Performance.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Audi er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Audi-technieken te beheersen: Turbocharged Direct Injection (TDI), Turbo fuel stratified injection (TFSI, hoge compressieverhouding, druklading, Turbo’s, E-tron, S-tronic, Tiptronic, Quattro en nog veel meer. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe Audi-modellen beheerste en daardoor als eerste chiptuning konden aanbieden met aanpassing van de originele Audi-computer.

Audi zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de Audi A4: S4 en A4 3.0 TFSI. Alle twee de uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Audi?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Audi met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.