Ford

Ford Motor Company is een Amerikaans automobielconcern dat auto’s bouwt onder de eigen naam Ford maar ook onder het merk Lincoln. De auto’s van Ford worden wereldwijd verkocht. Wel is er een duidelijke scheiding tussen de modellen die in Amerika worden verkocht en in Europa. Bij FRST richten wij ons op de modellen voor de Europese markt.

Wij doen geen afbreuk aan de samenstelling van Ford, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Ford hem had moeten maken oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw Ford in zaken als vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Ford er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Ford-technieken te beheersen: EcoBoost, Ecoboost zijn motoren met turbo, directe inspuiting benzinemotoren geproduceerd door de Ford Motor Company en mede-ontwikkeld door het Duitse bedrijf FEV Techniek, Ford Duratorq TDCI welke nog zijn terug te vinden in onder andere Jaguar, Land rover Volvo en Mazda. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe Ford-modellen beheerste en daardoor als eerste chiptuning konden aanbieden met aanpassing van de originele Ford-computer.

Ford zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de 2.0 TDCI motoren in de Ford Mondeo met 150 en 180pk. Beide uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Ford?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Ford met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.