Jaguar

“Jaguar has always believed that a car is the closest thing you can create to something that is alive”. Jaguar Cars is een autofabrikant uit Engeland die zich toelegt op de productie van luxeauto’s. Ford Motor Company nam Jaguar in 1990 over en bracht het merk – samen met Volvo, Land Rover en Aston Martin – onder in de Premier Automotive Group. In 2008 werd het merk samen met Land Rover verkocht aan de Indiase autofabrikant Tata. Jaguar is luxe, klasse en style. Bij FRST waarderen wij dit en doen wij geen afbreuk aan deze samenstelling, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Jaguar hem had moeten maken oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw jaguar in zakken als vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Jaguar er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Jaguar-technieken te beheersen: V6 supercharged, 4 en 6 cil turbo diesel, SDV6 en nog veel meer. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe Jaguar-modellen beheerste en daardoor als eerste chiptuning konden aanbieden met aanpassing van de originele Jaguar-computer.

Jaguar zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de 3.0 V6 Supercharged in de Jaguar XF met 340 en 380pk. Beide uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Jaguar?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Jaguar met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.