Jeep

Overtuigende Kwaliteit, tot in het kleinste detail. Ultieme prestaties, van compacte SUV tot de luxe Grand Cherokee. Bij FRST waarderen wij dit en doen wij geen afbreuk aan deze samenstelling, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Jeep hem had moeten maken oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw jeep in zakken als vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Jeep er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Jeep-technieken te beheersen: Mjet, Multiair, V6 VVT, CRD, JTDM, 4X4 en nog veel meer. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe Jeep-modellen beheerste en daardoor als eerste chiptuning konden aanbieden met aanpassing van de originele Jeep-computer.

Jeep zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de 2.0 JTDM in de Jeep Renegade met 120 en 140pk. Beide uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Jeep?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Jeep met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.