MINI

Het iconische ontwerp van de klassieke MINI van Sir Alec Issigones is in 2001 herrezen in nieuwe generatie MINI’s. Het vertrouwde MINI design en gevoel is behouden, maar de auto is verder voorzien van state-of-the-art technologie, moderne veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

MINI heeft een uniek karakter: sportief (kart-wegligging en rijeigenschappen) en een uniek design. Bij FRST waarderen wij dit en doen wij geen afbreuk aan het karakter, wij tillen de auto juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals MINI hem had moeten maken, oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw MINI.

Wij specialiseren ons in verschillende merken waarvan MINI er één is. Wij hebben veel tijd geinvesteerd om alle MINI technieken te beheersen: TwinPower, Valvetronic, John Cooper Works (JCW) Tuning pakketen en nog veel meer. Door middel van onze specialisatie zijn wij in staat om de nieuwe MINI-modellen te chiptunen met aanpassing van de originele MINI-computer.

MINI zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe MINI Cooper S: De standaard Cooper S en de JCW Cooper S. Beide uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw MINI?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw MINI met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.