Nissan

Nissan is een van de grotere automobielfabrikanten, na Toyota. Het Franse autoconcern Renault werd eind 1999 hoofdaandeelhouder (daarmee de facto eigenaar) van Nissan. Nissan maakt door de samenwerking met Renault ook gebruik maakt van hun motoren.

Bij FRST waarderen wij dit en doen wij geen afbreuk aan deze samenstelling, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Nissan hem had moeten maken oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw Nissan in zaken als vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Nissan er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Nissan-technieken te beheersen: het K-Type blok is ontwikkeld en geproduceerd door Nissan sinds het midden van de jaren 1990. Dit is een interne verbrandingsmotor, viertakt, met 4 cilinders in lijn direct geboord in het ijzeren blok, watergekoelde, met bovenliggende nokkenassen aangedreven door een getande distributieriem, met een aluminium cilinderkop. Deze motor is verkrijgbaar in benzine en diesel versies, met 8 of 16 kleppen. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe Nissan-modellen beheerste en daardoor als eerste de perfecte afstelling (chiptuning) konden aanbieden met aanpassing van de originele Nissan-computer.

Nissan zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de 2.0 DCI motor in de primastar met 90 en 115pk. Beide uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Nissan?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Nissan met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.