Porsche

Porsche is in de eerste plaats een sportwagenbouwer. De 911, Boxster en Cayman zijn echte sportwagens. Het Duitse merk wordt is tegenwoordig ook in andere segmenten actief. De Cayenne is zeer serieus te nemen in de SUV-klasse. De Panamera is te beschouwen als een vierdeurs sportwagen. In 2014 komen de Macan (het kleine SUV-broertje van de Cayenne) en de 918 Spyder beschikbaar. Bij FRST waarderen wij de strategie van de fabrikant en doen ook geen afbreuk aan deze karakteristiek, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Porsche hem had moeten maken oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw Porsche in zakken als vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Porsche er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Volkswagen-technieken te beheersen: Turbocharged Direct Injection (TDI), directe benzine-inspuiting (DFI), Turbo fuel stratified injection (TFSI, hoge compressieverhouding, druklading, Turbo’s, Hybrid, PDK, 4WD en nog veel meer. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe Porsche beheerste en daardoor als eerste chiptuning konden aanbieden met aanpassing van de originele Porsche-computer.

Porsche zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de 3.8 DFI Turbo met 520 en 560pk uit de Porsche 911 Turbo (991).Beide uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Porsche?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Porsche met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.