Seat

Het Spaanse SEAT levert een breed aanbod aan praktische auto’s geschoeid op Volkswagen techniek. Kenmerkend voor SEAT is het sportieve, vlotte imago dat het merk zich door de jaren heeft aangemeten. SEAT dankt dat sportieve imago aan een zorgvuldig gekozen merkstrategie die niet alleen tot uiting komt in de producten van het Spaanse merk, maar ook in tal van ondersteunende activiteiten.

Dertig jaar SEAT in Nederland heeft het merk een imago bezorgd van een fabrikant van betaalbare auto’s met prestaties van topniveau en met oog voor het milieu. Bij FRST waarderen wij dit en doen wij geen afbreuk aan deze samenstelling, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals SEAT hem had moeten maken oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw SEAT.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan SEAT er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle SEAT-technieken te beheersen: TSI, TDI en DSG-transmissies. Door middel van onze specialisatie zijn wij in staat om de nieuwe SEAT-modellen te chiptunen met aanpassing van de originele Seat-computer.

SEAT zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe SEAT Ibiza TSI. Alle uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Seat?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Seat met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.