Smart

De Smart (Swatch Mercedes Art) is een automerk onder de vleugels van het concern Daimler A.G. Soms wordt ook MCC Smart gebruikt. De oprichting van de Smart GmbH begon in 1993 nadat eerder dat jaar bij Mercedes-Benz de eerste gedachte aan een kleine auto die geschikt is voor een grote stad rondging. Hierna ging alles in sneltrein vaart en werd in maart 1993 op een persconferentie de geplande samenwerking met SMH (nu de swatch groep) aangekondigd. Bij FRST vinden wij dat de Smart al goed rijdt maar zijn van menig dat het nog beter kan wij doen geen afbreuk aan de samenstelling, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Smart hem had moeten maken oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw Smart in zakken als vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Smart er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle DS-technieken te beheersen: Turbocharged Direct Injection CDI 799cc 3cil, Turbochared 3 cil 599cc benzine motor en later 698cc en nog veel meer. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe Smart beheerste en daardoor als eerste chiptuning konden aanbieden met aanpassing van de originele Smart-computer.

De perfecte afstelling van uw Smart?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Smart met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.