Volkswagen

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van Volkswagen AG. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto’s ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf. Maar diverse andere modellen zijn ook al jaren erg populair bij zowel zakelijke als particuliere rijders.

Omdat deze auto’s zo populaire zijn heeft Volkswagen gekozen voor veilige en vlakke afstelling van deze auto’s. Bij FRST waarderen wij dit en doen wij geen afbreuk aan deze samenstelling, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Volkswagen hem had moeten maken oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw Volkswagen in zaken als vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Volkswagen er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Volkswagen-technieken te beheersen: Turbocharged Direct Injection (TDI), Turbo fuel stratified injection (TFSI, hoge compressieverhouding, druklading, Turbo’s, GTE, DSG, 4Motion en nog veel meer. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe Volkswagen-GTE beheerste en daardoor als eerste de perfecte afstelling (chiptuning) konden aanbieden met aanpassing van de originele Volkswagen GTE-computer.

Volkswagen zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de 1.6 TDI met 75, 102pk uit de Volkswagen Caddy en 2.0 TDI motoren uit de Volkswagen Caddy en Transporter en 75, 102, 122 en 150pk. Al deze uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Volkswagen?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Volkswagen met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.