Volvo

Zweden is een land waar design is bedoeld om het mensen gemakkelijker te maken. En een land waar goed design wordt gewaardeerd. Design toont hier respect voor eenvoud, authenticiteit van materialen, functionaliteit, balans, helderheid en oog voor detail.

Bij FRST waarderen wij deze voorliefde voor design en detail en doen hier geen afbreuk aan, wij tillen deze voorliefde juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Volvo hem had moeten maken oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw Volvo in zaken als vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Volvo er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Volvo-technieken te beheersen, zoals de verschillende D&T benzine en dieselmotoren, het Hill Descent Control systeem, de Twin Engine, de i-ART-techniek en het R-design. Door middel van onze specialisatie kunnen wij de perfecte afstelling (chiptuning) aanbieden met aanpassing van de originele Volvo-computer.

Volvo zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de Volvo V40 D2, D3 en D4. Alle uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Volvo?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Volvo met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.