Veelgestelde vragen (FAQ)

toon de blokken hulp

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact op en wij komen er z.s.m. bij u op terug.

• Welke garantie krijg ik?
Wij geven garantie op het goed werken van de nieuwe software, gratis nieuwe software wanneer uw auto een update heeft gehad, gratis origineel zetten voor bijvoorbeeld verkoop van uw auto, dit alles zolang u eigenaar van uw auto blijft.

• Wat is het verschil tussen chiptuning en de perfecte afstelling van FRST?
Bij FRST is ons doel is uw auto beter af te stellen. Wij programmeren de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten als motor, turbo/compressor, injectiesysteem en nokkenasverstelling beter op elkaar worden afgestemd. Bij chiptuning worden vaak toleranties overschreden waardoor het vermogen van een auto wordt verhoogd. Door deze overschrijding lever je in op betrouwbaarheid en levensduur, iets wat wij bij FRST absoluut niet willen.

• Waarom voor elke auto nieuwe software ontwikkelen?
Elke auto is anders omdat elk onderdeel van uw auto doormiddel van massa productie wordt gefabriceerd. Hierdoor ontstaan verschillen tussen auto’s en schrijft de fabrikant een veilige software met zeer grote toleranties die altijd werkt. Wij bekijken elke auto afzonderlijk en ontwikkelen hier de software voor waardoor wij tot het beste resultaat kunnen komen, dit noemen wij ‘de perfecte afstelling’.

• Wat is het beste resultaat?
Een auto die zuiniger is geworden, een auto die duurzamer is geworden, een auto die beter op het gaspedaal is gaan reageren, een auto die soepeler is gaan rijden, een auto waar u meer één mee bent geworden.

• Wat is een externe ECU?
Een externe ECU ook wel powerbox genoemd, is een losse computer die tussen uw auto en originele computer wordt gekoppeld. Deze losse computer gaat waardes manipuleren en deze doorsturen naar uw originele computer. Uw originele computer wordt bedrogen met foutieve waardes waardoor de auto nooit optimaal kan rijden en vaak storingen geeft. Met deze methode wordt er geen rekening meer gehouden met de toleranties die de fabrikant opgeeft, waardoor je in gaat leveren op betrouwbaarheid en levensduur. Bij FRST werken wij niet met externe ECU’s, wij programmeren alleen de originele ECU van uw auto.

• Wat gebeurt er met mijn fabrieksgarantie?
Bij FRST stellen wij uw auto beter af, iets wat bij autofabrikanten nieuw is want zij kennen op dit moment alleen bedrijven die meer vermogen uit uw auto halen door met toleranties van de auto te spelen waardoor er een verhoogd risico ontstaat aan extra slijtage. Wij proberen het gesprek aan te gaan met autofabrikanten om te zorgen dat de garantie niet vervalt maar dit zijn lange trajecten. Om deze zorg weg te nemen hebben wij een garantieplan opgesteld van 1 of 2 jaar. Omdat wij bij FRST alles perfect willen doen nemen wij niet alleen de garantie over van de motor maar van de gehele auto, dat is vergelijkbaar met de fabrieksgarantie wanneer uw auto nieuw zou zijn. Dit zeer complete garantieplan is opgesteld in samenwerking met een verzekeringspartner, deze geeft een dekking door heel Europa. Vanwege de kosten die dit garantieplan met zich mee brengt vragen wij een bijdrage aan de klant, deze is afhankelijk van het termijn en type auto.

• Wat gebeurt er met mijn verzekering?
Hier gebeurt niets mee, bij het verzekeren van uw auto verzekerd u uw auto tegen diefstal en schade doormiddel van het betalen van de premie. Deze premie wordt berekend aan de hand van de (nieuw) waarde uw auto, type auto en leeftijd van de bestuurder en dus niet op vermogen.

• Wat gebeurt er met mijn wegenbelasting?
Hier gebeurt niets mee, als u op de site van belastingdienst kijkt, ziet u dat de wegenbelasting gebaseerd wordt op type voertuig, type brandstof, gewicht en in welke provincie u woont. Vermogen wordt niet in de berekening meegenomen.