Wat is Chiptuning?

Chiptuning is een term die gebruikt wordt voor het proces van motormanagement optimalisatie van personenauto’s. Het doel van motormanagement optimalisatie is om de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken.

Veel gestelde vragen?

Elke autofabrikant calculeert bij het afleveren van een auto een veiligheidsmarge. In Europa zijn omstandigheden ten aanzien van brandstof-, oliekwaliteit en onderhoudsinterval goed te noemen. Dit geeft chiptuning organisaties de mogelijkheid om iets van de veiligheidsmarge te benutten zonder schade aan de motor te richten.

Chiptuning kan slecht zijn wanneer deze word uitgevoerd door iemand die eigenlijk niet weet wat hij doet en niet juist kan testen. Het is belangrijk na een chiptuning een auto te loggen zodat de engineer kan zien dat wat hij heeft gedaan het juiste effect heeft op de motor, dat ontstekiing en uitstoot binnen de juiste tolleraties zijn.
Een chiptuning kan te alle tijden uitgevoerd worden wanneer een auto goed is onderhouden. Dit is mogelijk bij een nieuwe auto maar ook bij uw nieuwe occasion. Ook komt het veel voor dat uw auto is begrensd vanuit de fabrikant en kunt daardoor een hoger rendement halen.
Chiptuning kunt u het beste laten uitvoeren door een specialist. Een specialist is iemand die weet wat hij doet en beschikt over de juiste apparatuur. Hoe weet je wanneer iemand een specialist is, dit is iemand die ervaring heeft met motoren en software beschikt over diagnose apparatuur en test ruimte.

Een chiptuning is volledig veilig als het is uitgevoerd door een specialist en gedaan binnen juiste tolleranties. Motoren tegenwoordig zijn een massaproduct met veel over capaciteit en van deze capaciteit maken we gebruik.

Een auto kan tuning altijd blijven rijden op de door de fabriek voorgeschreven brandstof, echter raden wij klanten altijd aan premium brandstof te tanken dit is beter voor het resultaat en zeker voor behoud van de motor.

Een chiptuning kan schadelijk zijn als een tuning niet gelogd word en gecontroleerd op juiste waardes waardoor uw auto buiten de veilige toleranties komt. Een specialist zorgt ervoor dat dit niet gebeurd.

Een chiptuning is legaal zolang alles blijft binnen milieu regels. En dat is wat wij doen bij FRST.
Een chiptuning is verstandig als u het laat uitvoeren door een specialist die al uw vragen kan beantwoorden en vertrouwd gevoel geeft.

Een chiptuning is het waard uit te laten voeren als het het rendement oplevert waar u naar opzoek bent.

Een chiptuning duurt gemiddel 1 tot 2 uur. Dit kan zo snel omdat de ontwikkeling al word gedaan voordat het word aangeboden.

De prijs van een chiptuning is wisselend en vaak afhankelijk van de motor in uw voertuig.
Chiptuning is een relatief eenvoudige manier om het rendement van uw voertuig te verhogen. Rendement wat zorgt voor meer vermogen en gunstiger verbruik en een fijner rijdende auto.

Chiptuning is een term die gebruikt wordt voor het proces van motormanagement optimalisatie van personenauto’s. Het doel van motormanagement optimalisatie is om de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken. 

Een chiptuning levert meer rendament uit uw motor, Dit voelt u terug in meer vermogen en trekkracht (koppel), meer souplesse en lager verbruik.

×