Citroen

Citroën is een Frans automerk. Het bedrijf is opgericht door André Citroën. Citroën is sinds 1976 onderdeel van PSA Peugeot Citroën. Het onderscheidende design en karakter van Citroën is in bijna alle modellen terug te vinden. Al deze modellen zijn in lijn met het innovatieve en dynamisch karakter van het merk geïnspireerd door creativiteit en technologie.

Bij FRST waarderen wij het eigenzinnige karakter van Citroën en dus willen wij geen afbreuk doen aan deze samenstelling, wij tillen deze samenstelling juist naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Alpina hem had moeten maken oftewel bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw Citroën in zaken als vermogen, trekkracht en souplesse.

Wij specialiseren ons in verschillende automerken waarvan Citroën er één is. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om alle Citroën-technieken te beheersen: THP, HDI, e-HDI, HDI FAP, PureTech, Blue HDI. Door middel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwe Citroën-modellen beheerste en daardoor als eerste de perfecte afstelling (chiptuning) konden aanbieden met aanpassing van de originele Citroën-computer.

Citroën zelf maakt ook gebruik van chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de 2.0 Blue HDI met 150 en 180pk. Deze uitvoeringen maken gebruik van dezelfde identieke motor, maar hebben verschillende vermogens door middel van andere motormanagement programmeringen (chiptuning).

De perfecte afstelling van uw Citroen?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Citroen met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.