Mercedes

Mercedes-Benz wil elke auto perfect maken. Bij de ontwikkeling van elke Mercedes-Benz wordt er gekeken naar veiligheid, comfort, drivability en design.

Bij FRST waarderen wij dit en brengen wij dit perfecte karakter naar een hoger niveau. Uw auto wordt nadat hij bij FRST is geweest eigenlijk zoals Mercedes-Benz hem had moeten maken of terwijl bij FRST zetten we de puntjes op de i van uw Mercedes-Benz.

Wij specialiseren ons in verschillende merken waarvan Mercedes-Benz er een van is. Wij hebben veel tijd geinvesteerd om alle Mercedes-Benz technieken te beheersen: Bluetec, Plug-in hybrid, variabele kleppensturing, Twinscroll-uitlaatturbolader, piëzo-injectoren, DCT automaat, common-rail dieseltechnologie, turbolading met variabele turbinegeometrie, dry-sump-smering en nog veel meer. Doormiddel van onze specialisatie waren wij in Nederland ook de eerste die de techniek van de nieuwere Mercedes-Benz modellen beheerste en daardoor als eerste in Nederland chiptuning aanbood met aanpassing van de originele Mercedes-Benz computer.

Mercedes-Benz zelf maakt ook gebruik van Chiptuning bij zijn huidige motoren. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe Mercedes C klasse: C200 en C250 2.0 turbo alle 2 de uitvoeringen maken gebruik van identiek dezelfde motor alleen worden deze doormiddelen van andere motormanagement programmeringen (Chiptuning) ieder voorzien van verschillende vermogens.

De perfecte afstelling van uw Mercedes?

In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn veel aanbieders van de perfecte afstelling actief. Bijna al deze tuners zijn gericht op het generen van meer vermogen. Meer vermogen is eenvoudig haalbaar wanneer u de auto zwaarder gaat belasten.

De perfecte afstelling

Bij FRST hebben wij gekozen voor een totaal andere en veilige aanpak, ons doel is uw auto beter op elkaar af te stemmen. Wij programmeren alleen de originele computer met verbeterde software, waardoor componenten zoals de motor, turbo/compressor, de verschillende inspuittechnieken en nokkenasversteling beter op elkaar worden afgestemd. Uw auto gaat hierdoor efficiënter samenwerken waardoor het verbruik en belasting van uw motor minder wordt. De auto zal soepeler en directer aanvoelen en sneller op gaspedaalbewegingen reageren. Eigenlijk zoals uw auto had moeten zijn. Door de verbeterde afstelling wordt er uiteindelijk meer vermogen gerealiseerd. Vaak zelfs meer als bij tuners die op de oude manier werken.

Daarnaast maken wij nooit gebruik van externe computers (ECU’s) of powerboxen. Wij programmeren alleen de originele computer van uw Mercedes met verbeterde software die uitvoerig getest is op de dyno. Externe computers of powerboxen voorzien uw auto computer van andere informatie, dan de auto zelf ontvangt, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

© FRST B.V. 2019
FRST is een merk van MIXED.Industries B.V.