Katalysator verwijderen

Een katalysator zorgt dat schadelijk stoffen uit uw motor worden geneutraliseerd. In de katalysator worden deze schadelijke gassen door een chemische reactie getransformeerd in onschadelijke stoffen.

Voordelen katalysator
Met een katalysator worden schadelijke stoffen verminderd. De uitlaatgassen die uit de motor komen worden door de katalysator gedrukt waardoor er een tegendruk ontstaat. Door de tegendruk wordt er meer vermogen geleverd tijdens een laag toerental.

Nadelen katalysator
Een katalysator kan verstopt raken. Door de tegendruk wordt er minder vermogen geleverd tijdens een hoog toerental.

Verwijderen katalysator
We zien regelmatig dat klanten de katalysator verwijderen doormiddel van een downpipe zonder katalysator te monteren. Na deze ingreep komt het voertuig  zonder katalysator niet meer door de APK en ontstaat er een storing in de software. Bij FRST kunnen wij, nadat u zelf de uitlaat hebt aangepast, de software herschrijven zodat de storing verwijderd word. Wij adviseren altijd om de originele katalysator te vervangen door een sport katalysator, want hierdoor ontstaan er geen problemen voor de APK. Wij kunnen bijna voor iedere auto een downpipe met sportkatalysator leveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op! Wij bieden aanvullende opties aan bij een ECU-upgrade van uw voertuig. Niet elke aanvullende optie is mogelijk bij elk voertuig. Wij kunnen de aanvullende optie pas garanderen op het moment dat wij het voertuig in de werkplaats hebben en bezig zijn met de aanpassingen in het motormanagementsysteem.

×