Start/stop uitschakeling

U staat voor het stoplicht en uw motor slaat uit om brandstof te besparen en de CO te verminderen. Sommige bestuurders vinden dit heel fijn, anderen hebben er een hekel aan.

De voordelen van een start/stop systeem?
De voordelen van een start/stop systeem zijn vooral gericht op het milieu. Doordat de motor uitschakelt wanneer hij stationair draait, is er op dat moment geen uitstoot en geen brandstof verbruik. Hierdoor wordt het milieu dus minder belast en heeft u een voordeel in uw benzineverbruik.

De nadelen van een start/stop systeem?
De nadelen van een start/stop systeem zijn tweedelig. Aan de ene kant kan het rijplezier afnemen en aan de andere kant versnelt de slijtage aan de motor als deze na intensief gebruik meteen wordt uitgezet (Lees meer; Verleng de levensduur van uw turbo). Door het start/stop systeem wordt uw motor 10x meer opgestart dan bij een motor zonder start/stop systeem.

Fabrikanten zijn hard aan het werk om de nadelen van het start/stop systeem te verkleinen. Dit doen ze door bijvoorbeeld de turbo, krukas en startmotor te versterken. Sensoren zorgen er in sommige gevallen voor dat het start/stop systeem niet ingeschakeld kan worden en de motor dus blijft lopen.

Uitschakelen start/stop systeem
Bij een groot aantal voertuigen kan het start/stop systeem handmatig uitgeschakeld worden elke keer wanneer u de auto start. FRST kan de software van uw voertuig zo programmeren dat u hier nooit meer naar om hoeft te kijken.

Let op! Wij bieden aanvullende opties aan bij een ECU-upgrade van uw voertuig. Niet elke aanvullende optie is mogelijk bij elk voertuig. Wij kunnen de aanvullende optie pas garanderen op het moment dat wij het voertuig in de werkplaats hebben en bezig zijn met de aanpassingen in het motormanagementsysteem.

×