Turbolag verwijderen (ALS)

Steeds meer auto fabrikanten voorzien hun motoren van turbo’s. Een turbo heeft veel voordelen en zorgt voor meer vermogen uit een kleinere motor, een betere verbranding, minder uitstoot en minder geluid. Helaas zitten er ook nadelen aan een turbo. Zo kan er een turbogat (turbolag) ontstaan, kan er meer slijtage aan de motor ontstaan en kan de turbo voor hoge temperaturen zorgen waardoor de inlaatlucht minder zuurstof bevat. Dit resulteert is een slechtere verbranding.

Een turbogat
Een turbogat ontstaat wanneer de turbo niet genoeg druk levert. Uitlaatgassen drijven de turbo aan en als er niet genoeg energie van de uitlaatgassen komt, treedt de turbo niet in werking. Indien de turbo druk kwijtraakt moet dit weer opnieuw opgebouwd worden in de nieuwe versnelling. Dit heeft tijd nodig en op dat moment levert de turbo geen extra vermogen aan de motor en ontstaat het turbogat.

Let op! Wij bieden aanvullende opties aan bij een ECU-upgrade van uw voertuig. Niet elke aanvullende optie is mogelijk bij elk voertuig. Wij kunnen de aanvullende optie pas garanderen op het moment dat wij het voertuig in de werkplaats hebben en bezig zijn met de aanpassingen in het motormanagementsysteem.

×